Wil je een idee krijgen over …

Het huidige aanbod van leden:

Dit is een greep uit het gevarieerde aanbod: hulp bij verhuizen, bij het opruimen, bij tuinwerk (snoeien, wieden …), in het huishouden (poetsen, strijken …), hulp op een feestje, massages geven, koken bij jou thuis of gaan eten bij iemand, een ontbijtmand aan huis brengen, transport (bv. naar het containerpark rijden), uitlenen van een aanhangwagen, een ladder, gereedschap …, een workshop geven (bv. naai- of viltatelier), taal-, muziek- dans-, zang- … reisadvies geven?
En zo kunnen we doorgaan. Het aanbod is te groot om volledig op te sommen.
Letsers hebben doorgaans meer te bieden dan ze zelf beseffen. 
Door elkaar te leren kennen leer je ook elkaars mogelijkheden kennen.

Wat jij zelf zou kunnen aanbieden: 

Ga eens bij jezelf te rade wat je dagdagelijks doet en wat je ook aan anderen kan aanbieden. Je mag gerust voorstellen wat reeds in het aanbod van anderen zit. Heb je verborgen talenten die je met anderen wil delen? ( bv. een deugddoende massage geven, een culinaire avond aan anderen bezorgen, goed kunnen boetseren, goed overweg kunnen met de naaimachine, een goeie klusser zijn, een kei zijn in het werken met een computer …). Je kan ook zelfgemaakte dingen verletsen ( bv. zelfgemaakte kaartjes, confituur, advocaat, enz.) 

Soms zijn er activiteiten bij aanpalende letsgroepen (Oostende, Aalter …). Met hen kunnen we ook interletsen. Je kan bv. logement aanbieden of een kampeerplaats in je tuin, of hen een vraag stellen waar je geen antwoord op krijgt binnen LETS Brugge. (bv. je bent op zoek naar iemand die Chinees spreekt en wil vertalen). In het W.I.P. kunnen ze je helpen om jouw vraag en aanbod duidelijk te krijgen en dit en ook andere gegevens in eLAND in te voeren.

Waar vraag naar is:

Kan iemand mij een tent, fiets, campingvuur, tegelsnijder, ladder, beamer,… … uitlenen?
Heeft iemand tijd en zin om mijn ramen te zemen?
Kan iemand iets afhalen of mij een lift geven naar X?
Kan iemand 2 beurten missen op een treinkaart?
Kan iemand mijn lekkende kraan komen repareren?
Kan iemand een kamer komen schilderen?
Kan iemand mij helpen bij mijn computerprobleem?

In het eLAND systeem kan je vraag en aanbod van alle leden zien. Dit wordt enkel gedeeld met leden omwille van privacyredenen.

Hoe je als nieuw lid andere leden kunt leren kennen:

De werkgroep “Pret en Verzet” organiseert activiteiten zoals een fietstocht, een picknick, een marktje, een  ontmoetingsavond … zodat je snel andere leden kan leren kennen. Zo kom je ook vaak onverwacht op nieuwe ruilmogelijkheden.